Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, mars 02, 2010

Grund för omprövning

Enköpings-Posten har en genomgång av förändringarna vid lasarettet i Enköping med anledning av att det är ungefär ett år sedan konsultrapporten som bland annat föreslog stängning av nattakuten i Enköping lades fram. Genomgången visar återigen hur liten besparingen beräknas bli, sett i ett landstingsperspektiv. Jag tror dessutom att den verkliga besparingen - om man verkligen räknar med alla kostnader - blir ännu mindre.

Det som krävs är en rejäl uppföljning och analys av konsekvenserna. Det handlar inte bara om vad förändringen betytt ekonomiskt, utan också när det gäller patientsäkerhet och - inte minst - vilka effekter det fått för patienternas tillgång till vård. Det är inte bara en fråga som rör oss som bor i den södra delen av Uppsala län, det är också viktigt att bedöma vilken effekt förändringen fått på situationen vid akutmottagningen i Uppsala när ytterligare ett antal patienter kommer dit på sen kväll och natt.

Om en sådan analys verkligen genomförs tror jag att det kan visa vad som bäst sett till hela landstinget och därmed ge grund för en omprövning

Inga kommentarer: