Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, oktober 29, 2010

Därför bör Arkelsten vara kvarKvällspressen och oppositionen vädrar blod. Moderaternas partisekreterare Sofia Arkelsten ska fällas. Orsaken är att hon rest på studieresor som betalats av andra än skattebetalarna, bland annat av Shell och RFSU. Jag tror inte Arkelsten kommer att avgå och tycker inte heller hon bör göra det.

1. Arkelsten har inte skott sig. Hon har deltagit i intressanta studieresor som varit relevanta för hennes uppdrag, inte i några lyxiga bjudresor.

2. Hon har av allt att döma inte brutit mot några regler, vare sig moderaternas interna eller rikets lagar. Åklagare har redan tidigare utrett andra riksdagsledamöter som deltagit i motsvarande arrangemang utan att väcka åtal (Shell-resan).

3. Arkelsten har en stark ställning inom moderaterna.

Allt detta gör att hon troligen kommer att kunna sitta kvar. Om det inte dyker upp några nya avslöjanden kommer frågan att vara över inom en vecka.

En annan fråga är om det är lämpligt att låta andra än skattebetalarna stå för kostnaden. Den diskussionen är inte självklar, det beror på omständigheterna i det enskilda fallet. Studiebesöket i Finland har jag mycket svårt att bli upprörd över. Den som tror att Afrikaresan handlar om någon lyxresa kan läsa Arkelstens rapportering från RFSU-resan, börjar med detta inlägg. Den mest tveksamma aktiviteten är deltagandet vid Shell Eco Marathon.

Läs mer: Expressen, Aftonbladet (Lena Melin), Aftonbladet, SVT (Mattias Knutsson),

1 kommentar:

Kerstin sa...

Precis som läkare om bjudits på konferenser av läkemedelsföretag så är Arkelstens bjudresor säkert inte att betrakta som så allvarliga mutbrott att det kommer att leda till åtal. Men läkarna åte på bjudresorna till konferenserna pga att de arbetar för fattiga landsting som inte har råd att bekosta resorna. Arkelsten satt i riksdagen där varje ledamot har rätt att ansöka om 50000 kr/år just för fortbildning, förutom att Moderaterna dessutom får partistöd av skattebetalarna för att bekosta internt arbete. Arkelsten har alltså gjort flera grova moraliska övertramp och har därför förlorat förtroendet, men orsaken till att hon kommer att tvingas avgå är ju någon helt annan. Fredrik Reinfeldt hatar helt enkelt svaga personer som försätter sig i sådana här situationer, det har vi ju sett otaliga exempel på, så om några månader sparkas hon snett uppåt.