Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, oktober 01, 2010

Hoppas Härstedt blir vald!Mona Sahlin och Socialdemokraterna visar nu sitt rätta ansikte. I valrörelsen jagade de alliansen med krav på att de skulle lova att aldrig ta stöd från Sverigedemokraterna. Samtidigt har Sahlin gång på gång lovat att inte själv stödja sig på SD.

Att Socialdemokraterna ägnade stora delar av sista valveckan till att tala om Sverigedemokraterna bidrog med all säkerhet till att ge dem extra uppmärksamhet och med all säkerhet också extra röster i valet. Det förstod säkert Socialdemokraterna, men för dem var det viktigare att förhindra att alliansen fick egen majoritet än att hålla Sverigedemokraterna utanför riksdagen.

Nu visar det sig också att Socialdemokraterna inte tvekar att lägga upp bollen till Sverigedemokraterna redan i riksdagens första omröstning om talman. Detta trots att Björn von Sydow var tydlig  med att han i varje fall inte kan tänka sig bli vald med stöd från SD. Kent Härstedt har uppenbarligen inte samma moraliska betänkligheter.

Socialdemokraterna har naturligtvis rätta att lägga vilka förslag de vill. Mona Sahlin kan bli statsminister med SD:s stöd. Kanske finns det också någon slug partitaktik som döljer sig bakom Socialdemokraternas strävan att spela Sverigedemokraterna i händerna. En del rödgröna (till exempel Jonas Sjöstedt) verkar hoppas att SD ska stödja nuvarande talmanen Per Westerberg.  Sedan är väl tanken att de ska kritisera regeringen för att den fått stöd av SD. Det är billig taktik och det är inte bra för Sverige och det är absolut inte bra om man vill undvika ökat inflytande för Sverigedemokraterna.

Skillnaden mellan Westerberg och Härstedt är att Härstedt behöver - och uppenbarligen är beredd att ta emot - Sverigedemokraternas aktiva stöd i en omröstning. För Westerberg räcker det med att SD inte röstar på Härstedt, utan på sin egen kandidat, för att han ska bli vald.

Om Härstedt kandiderar hoppas jag att han blir vald. Sedan ska jag i varje fall aldrig låta någon socialdemokrat - och speciellt inte Kent Härstedt - glömma vem det var som först av alla var beredda att ta aktivt stöd av Sverigedemokraterna  i Sveriges riksdag.

Läs mer: Staffan Danielsson, Emil Källström, Christer Jonsson, Jonas Sjöstedt,
Läs mer: Aftonbladet, Expressen, DN, GP,

3 kommentarer:

Mårten Wedebrand sa...

fjanterier. Ska de rödgröna inte få lägga ett enda förslag under mandatperioden just med risk att SD stöder dem? Är det så M-regeringen tänkt regera?? Att få agera majoritetsregeringen trots att de inte är det?

Det innebär ju att regeringen mer än några andra behöver SD för att regera. för att slippa ge dem vågmästarrollen så innebär det ju att de rödgröna (enl. Örjes logik) måste lägga ner sina röster eller hålla med för att inte riskera att få majoritet med SD.

Vilket i sin tur skulle innebära att M-regeringen skulle få lättaste minoritetsarbetet någonsin.

Svagt argument från högerhåll detta och fjanterier på töntnivå.

Fredrik sa...

färdiga med frågan är vi nog inte...

http://fredrik.vartsollentuna.se/2010/10/01/en-handelserik-dag-satter-punkt-for-vardagarna-denna-vecka/

Magnus Ahlkvist sa...

Per Westerberg sa den 20 september - innan riksdagsrösterna ens var färdigräknade - att han tyckte att de etablerade partierna skulle samarbeta med SD.

Kent Härstedt har sagt att han INTE vill samarbeta med Härstedt. De rödgröna vill inte ha med SD att göra. Därför är det naturligt att lansera en talman som vill hålla rasisterna utanför makten.

Ni får trixa hur mycket ni vill - att lansera en antirasist som talmankandidat är det enda rätta att göra när den sittande talmannen närmar sig brunskjortorna.