Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, juni 17, 2011

Spännande tid för Centerpartiet

DSC_0003_2328
Glad Maud i valrörelsen.


Centerpartiet går en spännande tid till mötes. För första gången någonsin ska partiet byta partiledare samtidigt som man sitter i regeringen. Samtidigt ska processen ske väldigt snabbt - valet av ny partiledare ska ske på den ordinarie partistämman i september.

Det betyder att tiden för valberedningens process är kort. Framför allt är det kort tid för dem som är intresserade att presentera sin vision av vad de vill med Centerpartiet. Den som tror att det är partiledarens förmåga att tala med väljarna och bli omtyckt som avgöra partiets framgång är fel ute - det handlar snarare om det interna ledarskapet.

Det faktum att vi sitter i regeringsställning begränsar dock troligen de kandidater som kan lyckas som partiledare. Det krävs nog statsråds- och/eller riksdagserfarenhet för att ha förmågan att företräda Centerpartiet på ett framgångsrikt sätt i till exempel partiledaröverläggningar, direkt delta i regeringsarbetet och samtidigt leda Centerpartiet inför valet 2014.

Hur ska då Maud Olofssons tid som Centerledare beskrivas? Det är nog lite tidigt att göra den historieskrivningen ännu. Det är klart att partiet under hennes ledning gjorde viktiga inbrytningar i storstäderna,  bland annat symboliserat med att Centerpartiet återtog sin rättmätiga plats i Stockholms stadshus. Under hennes ledning togs också ett antal strategiska beslut - kanske inte minst viktigt att sälja partiets framgångsrika tidningskoncern och därmed ge partiet ett rejält ekonomiskt tillskott.

Läs mer: Mauds brev till partiet

Inga kommentarer: