Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

torsdag, november 20, 2014

I väntan på budget

Igår hade vi landstingsfullmäktige. Vi var i Enköping i Kompassens ljusa och trevliga lokaler och det är bara att konstatera att det är stor skillnad mot att sitta i det dystra mörkret på UKK. Om landstingsfullmäktige inte hittar bättre lokaler i Uppsala är det kanske dags för en permanent förflyttning till Enköping!

Det viktigaste beslutet vi tog igår var att vi inte antog någon budget. Den nya vänstermajoriteten har ju hållit en flera presskonferenser där de utlovat både det ena och det andra - dock har de inte presenterat någon budget. Det hade de inte heller gjort till gårdagens sammanträde - så ärendet om budget återremitterades. Däremot tog vi beslut om skattesats - så inkomsterna för nästa år är låsta.

På landstingsstyrelsen på måndag - en knapp månad innan budgeten ska börja gälla - ska vi bereda förslaget till landstingsplan och budget för 2015. Trots detta mycket sena beslutsdatum har vi ännu inte sett förslaget. Enligt vänstermajoriteten ska vi i oppositionen få det på fredag. Vi får alltså två dagar under helgen att läsa igenom och ta fram ett alternativt förslag.

Det finns uppenbara demokratiproblem med ett sådant agerande från majoriteten. Det ger inte rimliga arbetsförutsättningar för oppositionen. Jag tror dock inte det handlar om en medveten maktdemonstration. Troligen handlar det helt enkelt om dålig förmåga att leda och styra och stora interna problem inom majoriteten.

Inga kommentarer: