Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, januari 23, 2015

Nu lagas maten på Enköpings lasarett!

DSC_0012
Personalen i köket har fått en hel del bevis på uppskattning från patienter och personal.


 En av de frågor jag och Centerpartiet jobbade mest med under förra mandatperioden var den om patientmat. Vi såg till att det blev en ordentlig utvärdering och omtag när det gäller beslutet att ta patientmat från det gemensamma köket i Västerås. Beslut togs om att rusta upp och öppna köket för patientmat i Enköping och bygga ett nytt kök vid Akademiska sjukhuset i Uppsala. Arbetet för att förverkliga beslutet om Akdemiska sjukhuset är nu stoppad av den nya majoriteten, men köket i Enköping är igång.

DSC_0010
Slavica Ivis visade runt i det upprustade köket och berättade om verksamheten.


Idag gjorde jag ett studiebesök där och blev väl mottagen av bland andra Fazers platschef Slavica Ivis, Det är kul att få se det man jobbat för bli verklighet och roligt att möta människor som är engagerade i sitt arbete. Jag fick också med mig flera exempel på det positiva med att ha nära mellan vården och matlagningen. Men jag fick också exempel på sådant som varit problem i samband med att Fazer tog över ansveret från den 1 januari, precis som det alltid är när något nytt ska ske.DSC_0006
Fredag = efterrätt också i restaurangen.

Nu är det inte bara patientmaten som lagas i köket. I restuarangen serveras också lunch till personal och allmänhet. Dagens lunch - färsbiff med stekt potatis - var väldigt god. Eftersom det var fredag serverades också en läcker efterrätt. Ett restaurangtips inte minst för alla i Enköpings kommunhus.

Inga kommentarer: