Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

söndag, juli 24, 2016

Fälldin

Fälldin
Fälldin med reportern Olle Söderlund i början av 1970-talet.


Tidigt i morse möttes vi av nyheten att Thorbjörn Fälldin är död. Som partiledare och statsminister hade han en stor betydelse för Centerpartiet och Sverige. Han bröt den socialdemokratiska hegemonin i politiken och visade att Centerpartiet på allvar var ett parti att räkna med också i städerna. Det märks inte minst i det arbete som vi i distriktet nu gör inför Centerdistriktets 100-års jubileum.



centerbilder_0002

En viktig del i Fälldins förmåga som beslutsfattare att se till effekterna också för enskilda människan som påverkas av ett beslut och som lätt kommer i kläm mellan byråkrater och regler. Beskrivningarna är många av hur han ofta ställde frågor om hur ett beslutsförslag skulle påverka verkliga människor. Är det något man kan önska av vi i dagens politikergeneration skulle ta till oss mer av från Fälldin så är det just dett - att i våra beslut hela tiden se till den enskilda människan.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jag gillar också hans sätt att ställa krav på tjänstemännen på regeringskansliet, De måste skriva underlagen så att han kunde förklara för taxichauffören vad det är beslutet handlar om, Krångla inte till det och skriv så man förstår, som jag tolkar Björn Elmbrants beskrivning av Fälldin