Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, mars 09, 2018

Myggstrategi i myggfråganVissa år är det stora
problem med mygg i delar av vårt län. Det finns en bekämpning av myggen som fungerar, men det kräver tillstånd från regeringen och finansieringen är från år till år. Bland annat Region Uppsala har fått vara med och finansiera.

I torsdags var det frågestånd i riksdagen. Då passade Solveig Zander på att ställa en fråga - eftersom det ansvariga statrådet inte var på plats var det Gustav Fridolin som fick svara, eftersom han var ansvarig för allmänna frågor. Hans icke-svar visar dessutom tecken på en bristande koll på den regionala politiska geografin, men det må vara hänt. Det är väl mest landshövdingen i Stockholm som kan bli förvånad över sitt halverade fögderi (det är ett lätt misstag att göra, så jag har faktiskt inte textat ut det i videon.)

På den regionala utvecklingsnämnden lade vi dessutom ett initiativ från Alliansen kring myggorna, efter ett inspel från Björn-Owe Björck. Där vill vi att Naturvårdsverket kommer och förklarar sig varför de är lite njugga mot de som bor i det drabbade området.

Vi kan väl kalla det en "myggstrategi i myggfrågan" - vi ska vara många som surrar runt och "biter" regeringen för att få dem att förstå att det behövs en mer långsiktig och permanent lösning på frågan.

Inga kommentarer: