Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

söndag, mars 04, 2018

Obegripligt säga nej till busskur i Husby Långhundra


Husby-Långhunda hembygdsförening vill hjälpa till att göra kollektivtrafiken mer attraktiv. De erbjuder sig att finansiera och ställa upp en busskur vid Fagerviks vägskäl. Men UL har sagt nej. Jag förstår att Centerpartiets kommunlaråd Boo Östberg och ordföranden i Husby Långhundra hembygdsförening Clarence Kvart är upprörda och undrande.

För det är obegripligt. Det är självklart så att väderskydd är mycket viktiga för att göra kollektivtrafiken attraktiv, inte minst ute på de olika busslinjerna där det är osäkert om man får vänta på bussen 5, 10 eller 15 minuter. Det är troligt att UL inte har råd att sätta upp väderskydd på varenda busshållplats eller ens ersätta dem som blir förstörda. Men har man den inställningen så är det självklart att man måste vara beredda att ta emot den hjälp som erbjuds av boende, föreningsliv och andra.

Jag har, tillsammans med Örjan Berglund, skrivit om just detta behov i en debattartikel i Uppsala-Tidningen tidigare i år. Det offentliga kan inte lösa allt, men vi måst öppna för att ta emot de insatser som andra är beredda att göra!


Inga kommentarer: