Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, juni 27, 2018

UL och Mälartågs nya tåg

Idag var jag på visning av UL och Mälartågs nya tåg som kommer att tas i trafik under nästa år. Passade på att spela in en lite film om hur det ser ut inne i tågen.


2 kommentarer:

Pendlare sa...

När kommer UL att börja trafikera sträckan Enköping-Grillby-Bålsta med spårvagnar som denna eller liknande?

Johan Örjes sa...

Enköping-Bålsta kör ju SJ och kommer troligen att göra under överskådlig tid. Där kommer det att vara andra tåg än dessa, förhoppningvis upprustade jämfört med idag.

Ska tågen stanna i Grillby behövs en station och någon som vill stanna. Jag har ju varit involverad i ett omfattande arbete för att få tågen att stanna i Vänge och det har hittills inte varit möjligt eftersom Trafikverket inte har varit intresserad.

En ny station är ju också ett objekt som troligen ska in i den nationella planen och prioriteras där. Det räcker alltså inte att kommunen och UL vill, utan man behöver också få andra med sig.Det förutsätter i sin tur att det inte blir regionaltåg som ska stanna, eftersom då kan man räkna med att projektet motarbetas av resande Västerås och Örebro. Erfarenheten tyder på att det kräver omfattande utbyggnadsplaner.

Realistiskt handlar det om när det finns behov av att förlänga pendeln till Västerås.Så även om jag varit för tågtrafik till Grillby sedan beslutet om att låta spåren fortsätta gå igenom och inte utanför, skulle det inte kännas rätt att lova ett tågstopp i valrörelsen. Jag försöker lova sådant som det åtminstone finns en möjlighet att hålla.