Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, augusti 21, 2018

200 miljoner i underskott på Akademiska sjukhuset

Ibland önskar man verkligen att man inte fått rätt. Men tyvärr blev det som jag befarade. Nu lägger Akademiska sjukhuset ett prognos på ett underskott på 200 miljoner kronor. Det är tydligt att Socialdemokraterna i Region Uppsala inte klarar att ta ansvar för ekonomin. Detta samtidigt som man inte ger den vård som patienter och medborgare har rätt att förvänta sig.

Underskottet kommer nämligen inte som en blixt från klar himmel. Molnen har tornat upp sig under våren - först var det ett befarat underskott på 60 miljoner kronor, sedan 120 och nu alltså 200 miljoner kronor.

Det enda Socialdemokraterna verkar ha trott att det räcker med att fatta beslut om att sjukhuset ska klara budget, för att man ska göra det. Alliansen har i Sjukhusstyrelsen agerat vid flera tillfällen för att styrelsen ska försöka ta kontroll över underskottet - men förslagen har röstats ned.

Alliansförslag som röstades ned i Sjukhusstyrelsen i juni


Det är tydligt att den Socialdemokratiska ledningen av Region Uppsala haft en för dålig krisinsikt och inte agerat i tid. Ansvaret för detta landar ytterst på regionstyrelsens ordförande som har det övergripande ansvaret för region Uppsalas ekonomi. Den brist på ledarskap som har uppvisats gör också att regionen får en extra tuff uppgift inför nästa år, när flera verksamheter går med betydande underskott.

Inga kommentarer: