Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, februari 11, 2015

Nu börjar nedmonteringen av vården

Nu börjar nedmonteringen av vården. Idag kom beskedet att landstinget kommer att sluta med ögon- och öronläkare på vårdcentrum i Tierp. Istället kommer patienterna att hänvisas till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Patienterna tvingas resa, allt tal om närvård från den nya majoriteten var vara valrörelseretorik.

Jag kan inte säga att jag är förvånad. Dock är jag förvånad av de utarmningen skulle börja så snabbt.I valrörelsen var till och med Börje Wennberg ute och talade om behovet av mer specialistvård till Tierp.

Det värsta är att landstingsstyrelsens ordförande Börja Wennberg, som själv är från Tierp, inte verkar tycka att det är så allvarligt. Vid dagens landstingsfullmäktige viftade han bort frågan med hänvisning till ett helt annat arbete. Han verkade inte ha något emot att specialisterna försvinner från Tierps vårdcentrum. Jag önskar att han hade varit tydlig med detta redan i valrörelsen, så hade vi kanske haft en majoritet i landstinget som sett till att tierpsborna fått sin vård på hemmaplan.

Sara Sjödal, ledamot av landstingsfullmäktige från Tierp för Centerpartiet, reagerar kraftigt mot beskedet i en kommentar till Arbetarbladet.

Inga kommentarer: