Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, oktober 06, 2009

Socialdemokraterna i Enköping riskerar Citybanan

Det är tur att oppositionen i Enköping inte styr i kommunen. Vid kvällens möte med kommunstyrelsen röstade de nej till att Enköping skulle ställa upp på uppgörelsen om Citybanan. Hade de fått bestämma hade Enköping alltså tagit hela projektet som gisslan.

Man kan diskutera vem som borde betala och hur mycket, men i praktiken finns det en bred uppgörelse som alla seriösa aktörer ställer upp på. Enköpings kommun är i detta sammanhang en liten del i ett stort sammanhang. Vi vet att Citybanan är nödvändig, inte bara för att alla de Enköpingsbor som pendlar till Stockholm ska få bättre pendlingsmöjligheter, utan för tillväxten i hela Mälardalen. Det är också en satsning med tydlig miljöprofil.

Ansvarsfulla kommun- och landstingspolitiker - oavsett politisk färg - förstår detta och de förstår att om vi i kommuner och landsting ska kunna påverka staten måste vi vara eniga. Därför är det också bra att de kommuner och landsting som är berörda är överens om att villkora stödet med att det förslag till avskrivningsregler som Åke Hedén (c) lade fram i sin utredning ska gälla (läs mer här Finansregler hotar Citybanan).

Citybanan är ingen partiskiljande fråga. Men oppositionen i Enköping vill rösta nej. Ett tydligt exempel på varför det är bra om de får fortsätta i opposition också efter nästa val.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Läs också om hur kommuner betydligt längre bort agerar: Hällefors ,Hallsberg , KöpingTierp

Se informationsfilm om Citybanan

Inga kommentarer: