Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, oktober 20, 2009

Fullmäktige - mest delårsrapport


Kvällens stora debatt, den om Citybanan, blev inte av. Vi bordlade ärendet i avvaktan på finansutskottets behandling. Istället blev det en hel del diskussion om delårsbokslutet.

Nu är ju upplägget på delårsbokslutet att det där inte ska redovisas en massa måluppfyllelse och likande. Då är det lite frustrerande att många ändå ställer frågor som om det skulle redovisas.

Själv lyfte jag fram några av de positiva saker som händer inom förskola och grundskola i Enköpings kommun, till exempel de inspiratörer som finns i förskolan. Duktiga anställda som sprider det de är särskilt duktiga på till andra förskolor. Just nu handlar det om att arbeta i stora barngrupper, dokumentation och genus.

Jag passade också på att berätta lite om det det projekt - Elever i Skolan (Elis) som vi har haft tillsammans med socialförvaltningen. Det har gått ut på att få de elever som har svårast att komma till skolan att komma till skolan. Det handlar mycket om kartläggning och analys och ett mycket aktivt teamarbete.  Ett mycket bra arbete som nu kommer att permanentas i hela kommunen.


Idag blev det också klart nämnden får del av de extra pengar som regeringen gett i statsbidrag - pengar som helt går till att städa upp efter det att regering och riksdag beslutat om nya regler för lokalpengar till enskilda förskolor som saknar förankring i verkligheten.

Inga kommentarer: