Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, oktober 07, 2009

Lärarförbundet - min favorit

Kvällen har jag ägnat åt ett möte annordnat av Lärarförbundet i Enköping om skolan i kommunen. Vi var ett antal politiker av olika kulör som deltog i ett samtal (även om vi naturligtvis inte kunde avhålla oss från en och annan släng av debatt).

Det blev ett bra samtal, som understödjer min uppfattning om att vi är på rätt väg i Enköpings skolor. Att vi lyft fram ledarskapets betydelse - både på skolan och i klassrummet. Att vi gör rätt som har ett resursfördelningssystem som tar hänsyn till olika förutsättningar på olika skolor.

Vi talade också mycket om lärarna arbetssituation och om allt ytterligare de fått sig pålagt. Här borde regeringen ta sitt ansvar och se över lärarna administrativa börda och även se över om rektor verkligen måste ha så många saker som rektor har direktansvaret för. Samtidigt är det mycket som måste dokumenteras - både när det gäller elevärenden och kunskaper.

En fråga som lyftes av en förälder i publiken var de barn som har särskilt lätt för vissa ämnen . Det är klart att också de eleverna måste få utmaningar på sin nivå. Skolan uppgift är att hjälpa alla elever att utvecklas så långt som möjligt.

Det som är kul med Lärarförbundet är att det alltid blir konstruktiva och positiva diskussioner, men samtidigt tydliga i sina synpunkter. Det gör att Lärarförbundet är en organisation man lyssnar på.

Inga kommentarer: