Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

torsdag, mars 11, 2010

Härlig dag på Grillbyskolan

Nämnden för förskola och grundskola besöker i samband med våra mötesdagar en skola med närliggande förskola. Det är alltid intressant och lärorikt. I dag var vi på Grillbyskolan, en F-6 skola utanför Enköping

Vi träffade ett härligt gäng från elevrådet och kamratstödjarna som berättade om sin skola, att maten var bra, hur man arbetade för en tryggare skola och att det var tydligt vad man skulle lära sig.

Extra roligt vara att få höra hur de arbetar med företag. Eleverna får starta egna "företag" där de sedan får uppdrag som de ska genomföra. På ett bra sätt lyckas får eleverna inte bara en större förståelse för behovet av till exempel matematik och engelska (ska man sälja motorcyklar till Europa räcker det inte med svenska). Ett konkret exempel på hur entrerprenörskap i skolan underlättar inlärningen.

Det var också kul att höra hur man arbetar med språk i förskolan (fonem), utomhuspedagogik och inte minst med att skolan ska få grön flagg.

Grillbyskolan har många utmaningar - man släpar med sig ett ekonomiskt underskott och förskolan har dessutom drabbats av att det under marken finns rester av en gamal industri som bör tas bort - men det är ingen tvekan om att det är en skola och förskola med en spännande positiv utveckling.

Inga kommentarer: