Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

måndag, november 22, 2010

S sparar på skolan

Socialdemokraternas i Enköping har presenterat oppositionens gemensamma budgetalternativ. Det som förvånar mig mest är att de faktiskt lägger mindre pengar till skola och förskola än vad majoriteten gör. Inte mycket, det handlar om några hundratusen kronor, men i förhållande till den retorik som framfördes i valrörelsen är skillnaden slående. I jämföresle med majoriteten vill Socialdemokraterna spara på skolan.

Inte minst kan det finns skäl för Matz Keijser att fundera lite över en del insändare och blogginlägg. Om Socialdemokraterna hade vunnit valet hade förskola och grundskola fått mindre pengar. Då kan man knappast öka lärartätheten.

Vad vi gjort efter valet är att ge förskola och grundskola fem miljoner ytterligare inför 2011. Det är en tydlig satsning. Det visar också skillnaden mellan att lova runt i valrörelsen och hålla tunt efteråt, som är Socialdemokraternas politik, och att inte lova mer än man kan hålla i valrörelsen och sedan leverar mer efteråt, som är den linje vi valt från majoriteten.

1 kommentar:

Magnus Ahlkvist sa...

Vi som lagt den gemensamma rödgröna oppositionsbudgeten är självklart glada över att ni anpassar er till vårt förslag.

Vi såg i juni att skolan behöver en förstärkning. Vi har talat om vad vi vill använda de extra pengarna till, det gjorde vi redan i juni.

Nu köper ni tydligen vår förstärkning, och det är vi självklart glada för. Men ni verkar inte ha några idéer om vad pengarna ska användas till.

Vårt budgetförslag är det vi hade genomfört om vi vunnit valet. Ni tyckte tydligen att det var bra, eftersom ni anpassat er till det.