Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

torsdag, maj 24, 2012

Köttet kommer från Heby

Patric Gill - engagerad kökschef för det gemensamma köket i Västerås.
Idag hade jag möjlighet att besöka det gemensamma kök som landstinget i Västmanland och Uppsala län har i Västerås. Frågan om köken och matlagning inom sjukvården är omdiskuterad och för mig var det därför viktigt att se den verksamhet som nu bedrivs med egna ögon.

Det som är roligt är när man möter en verksamhet där de ansvariga verkligen verkar brinna för sitt jobb. Patric Gill, som är kökschef, lyckas verkligen förmedla matglädje även i ett kök som lagar flera tusen portioner om dagen. Hur man jobbar med matlagning från grunden där det är möjligt, att fisken köps in färsk och att  nötköttet kommer från Heby och från djur som betat i uppländska och västmanländska hagar.

Det var också intressant att se de strikta regler som följs vad gäller hygien i ett modernt storkök. Vilka krav som finns på att skilja på rena och orena områden. En helt annan ordning än i en del andra sjukhuskök jag besökt.

Efter ett sådant besök är det svårt att förstå varför maten inte upplevs som bättre av patienterna som äter den. Kanske räcker inte ens den energin och entusiasmen när så många portioner mat ska lagas, kanske behövs det andra insatser för att skapa en bättre måltidsupplevelse för patienterna. En sak är i varje fall klar - det är inte viljan att laga god mat av hög kvalitet som saknas.1 kommentar:

Unknown sa...

Hittade ditt inlägg om besöket hos oss av en slump, oerhört roligt att se att jag kunde hjälpa till att få dig att se lite annorlunda på saken.

Mvh/ Patric G