Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

måndag, maj 26, 2014

Tydliga djurvälfärdskrav i miljöprogram

Landstingsstyrelsen skärpt idag förslaget till nytt miljöprogram när det gäller de krav som ska ställas på maten vid upphandlingar. I det förslag som fanns stod det att: "I samband med upphandlingar av livsmedel och kostproduktion ställs krav om god djurhållning." Detta förtydligades i landstingsstyrelsen så att det nu i förslaget till Miljöprogram står det nu: "I samband med upphandlingar av livsmedel och kostproduktion ställs högsta möjliga krav om god djurvälfärd."I praktiken innebär det att de produkter av animaliskt ursprung, såsom mjölk, kött, fisk, fågel och ägg som landstinget köper in lägst bör uppfylla Miljöstyrningsrådets eller motsvarandes avancerade krav.

Detta är ett litet sätt att för landstingets del bidra till att vi ställer samma krav på den mat vi köper in, som Sverige som land ställer på svenska bönders produktion.

Ett stort tack till framför allt Centerpartiets ersättare i landstingsstyreslen Per Edstam och ledamoten i miljöprogramgruppen Lars-Olof Legnerfält som varit aktiva i att se till att skrivningen kom på plats och till övriga partier i alliansen som varit helt med på båten.

Inga kommentarer: