Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

måndag, maj 11, 2015

Bra besked från Vänsterpartiet

Vänsterpartiet hoppar av majoriteten i landstinget i Uppsala län. Orsaken är att de kräver att priset på UL-kortet ska sänkas till 500 kronor, något som det inte finns utrymme för i en vettig budget. Det är ett bra besked från Vänsterpartiet, förhoppningsvis kan det också rensa ut en del andra rena vänstersvängar i landstingspolitiken och det tokiga prissänkarförslaget förpassas till populismens skräphög.

Från Centerpartiet och Alliansen har vi varit tydliga med att också vi som reser i kollektivtrafiken behöver vara med och betala vår del av kollektivtrafikens kostander. Ska vi klarar nuvarande nivå på kollektivtrafiken och genomföra de förbättringar som behövs kommer vi också behöva höja priset på månadskortet, Jag hoppas att vi får stöd från Socialdemokraterna och Miljöpartiet för ett sådant förslag.

Den stora frågan nu är dock inte budgeten, utan styrningen av landstinget. Vänsterpartiets landstingsråd Sören Bergqvist är ordförande för produktionsstyrelsen, den politiska styrelse som styr över Akademiska sjukhuset och hela den egna vården. Men nu har han lämnat majoriteten. Det är lätt att förstå att detta kan få förödande konsekvenser för möjligheten att styr flera av landstingets största förvaltningar - och kanske framför allt Akademiska sjukhuset,

Utvecklingen är ett haveri för framför allt Socialdemokraterna. De har tydligt visat att de inte var tillräckligt väl förberedda och mogna att leda landstinget.

Inga kommentarer: