Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, maj 27, 2015

Vem styr Akademiska?


Akademiska sjukhuset lämnar en prognos på ett underskott på 100 miljoner kronor, Hälsa och habilitering på 1 miljonkronor, Resurscentrum 11 miljoner kronor och landstingsservice 5 miljoner kronor. Detta framgår av delårsrapporten för de första fyra månaderna 2015 som behandlas på landstingsstyrelsen på måndag.

I samtliga dessa falla uppmanas Produktionsstyrelsen vidta åtgärder.  Produktionsstyrelsens ordförande är vänsterpartisten Sören Bergqvist, men han och Vänsterpartiet har ju lämnat den tidigare majoriteten. Som jag skrev redan när det blev klart att Vänsterpartiet hoppar av borde detta vara den största huvudvärken för Miljöpartiet och Socialdemokraterna - framför allt för att det innebär en otydlighet i styrningen av Akademiska sjukhuset.

Idag uppmärksammar Sveriges Radio min oro. Johan Edstavs försök till svar gör mig inte tryggare. Åtgärder behövs göras i år både för att klara årets budget, men också för att klara nästa års budget. om det är tveksamt om Vänsterpartiet är beredda att göra något i år, är det nog än mindre troligt att de är beredda på tuffa åtgärder för att Akademiska ska klara Socialdemokraternas och Miljöpartiets budget för 2016.

Inga kommentarer: