Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, maj 26, 2015

Inga bussar på Akademiska?

Det blir långt att gå från bussen om förslaget går igenom.

I det förslag till fastighetsutvecklingsprogram för Akademiska sjukhuset som ska behandlas på landstingsstyrelsen på måndag föreslås ett stopp för kollektivtrafik på sjukhusområdet. Det är oerhört förvånande. Tidigare har det funnits en politisk enighet om att öka kollektivtrafiken inne på sjukhusområdet.

Målsättningen borde vara att det ska vara enklare och kortare att gå från bussen till de viktigaste ingångarna till sjukhuset, än att gå från bilen och parkeringen. Att Socialdemokraterna och Miljöpartiet nu lägger släpper upp ett förslag som innebär att 
kollektivtrafik med buss på inre sjukhusvägen bör undvikas och istället hänvisas till hållplatser som utanför sjukhusområdet på Dag Hammarskjölds väg och Yttre Sjukhusvägen är därför helt fel inriktning. 

Det finns naturligtvis utmaningar med mer kollektivtrafik inne på sjukhusområdet. Men de kan lösas med val av fordon och de exakta körvägarna. Men inriktningen borde vara tydlig.  När vi nu bygger ett halvt nytt sjukhus måste det naturligtvis utformas så att det går att resa dit med kollektivtrafik - både för miljöns skull och för att slippa onödigt höga räkningar för sjukresor med taxi.

Inga kommentarer: