Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, februari 16, 2018

Att använda statens makt som kampanjverktyg

Socialdemokraterna ( och Miljöpartiet?) har idag gjort något som jag aldrig trodde att de skulle göra. De har beslutat sig för att använda statens resurser för att driva en lokal valkampanj i Stockholms läns landsting. I Stockholm har det byggts ett sjukhus där bygget har förföljts av problem, det har också skett i andra landsting och regioner. De hela har kritiserats av den lokala socialdemokratiska oppositionen - precis den roll som oppositionen har. 

Men nu lägger sig staten i genom ett särskilt regeringsbeslut. Presskonferens med två ministrar. Det är ett flagrant användande av statens makt får att komma åt oppositionsparter, ett agerande som man förknippar med auktoritära stater. För det är väl ingen som tror att den socialdemokratiska regeringen tillsatt en utredning om landstingsstyrelsen ordförande varit socialdemokrat!

Om regeringen verkligen
är intresserad av att komma tillrätta med problemen inom svensk hälso- och sjukvård finns det många andra delar av landet där det verkligen är problem och där vården till exempel inte alls är lika tillgänglig som i Stockholms län. Och man behöver inte ge sig av till Jämtland eller Västernorrland, det räcker att ta pendeltåget till Uppsala och se på de problem vi har här med minskad vård, trots kraftiga ekonomiska problem, långa köer till BUP och oro bland personalen.Inga kommentarer: