Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

lördag, november 21, 2009

Sanningen om Vattenfall, Maud Olofsson och kärnkraftsavtalet

Det är lätt att få intrycket av att det är förvirrat med turerna kring Vattenfall och regeringen. För den som vill är det dock lätt att få en relativt begriplig bild. Det är bara att lyssna till vad Vattenfalls styrelseordförande Lars Westerberg sa i en radiointervju den 13 november.

Intervjun handlar om konsekvenserna av Vattenfalls avtal som innebar att hela koncernen kunde få ta smällen vid en kärnkraftsolycka i Tyskland. Westerberg bild är att Vattenfalls ledning inte förstått konsekvenserna av avtalet. Det betyder att ledningen inte kunnat ge styrelsen fullständig information, därmed har inte heller ägarens - alltså statens - representanter i styrelsen kunnat rapportera om de konsekvenserna.

Det som är mest intressant är när han beskriver hur risken upptäcktes. I inslaget (efter ca 1 min 15 sek) säger han:

"Den har vi sen, så småningom, blivit varse, dels genom internt arbete, och även genom tips från näringsdepartementet".

Det är alltså tydligt att det verkar som om frågorna från näringsdepartementet kom före informationen till näringsdepartementet. Det är bara synd att svenska media inte klarar av att beskriva verkligheten, utan hellre skildrar oppositionens pajkastning.

Läs om oppositionens pajkastning: Olofsson lögnanklagades av oppositionen,
”Vattenfall styr näringsdepartementet”, Oppositionen tror Olofsson ljuger  ,Förtroendet för Olofsson skakat , Maud Olofsson grillad i riksdagen om Vattenfall



Länk till hela inslaget: Vattenfalls vd förstod inte risken
Länk till intervjun med Lars Westerberg Vattenfalls styrelseordförande Lars Westerberg

Inga kommentarer: