Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, november 11, 2009

Tydligt besked från Maud

Vattenfall ska inte sälja sitt elnätet. Något köp av brittisk kärnkraft är inte aktuellt, den idén har avfärdats på affärsmässiga grunder. Maud Olofssons besked efter de senaste dagarnas spekulationer är väldigt tydliga.

Det är inte säkert att Vattenfall för all framtid ska äga elnätet, tvärtom kan det finnas skäl att särskilja distributören av el från den som säljer elen - detta för att nätavgifterna inte ska kunna användas för att subventionera elförsäljningen. Det finns dock starka skäl för att behålla ett betydande offentligt ägande av elnätet, via Vattenfall som statligt bolag eller på något annat sätt.

Vattenfall har under en tid förekommit i mindre smickrande sammanhang och även om det görs en del insatser borde bolaget kunna göra mycket mer för att åstadkomma en grön omställning. Tyvärr verkar det vara för lite av det tankarna i bolagets ledning. Om styrelsen i bolaget inte gör det som är nödvändigt för att bolaget ska åstadkomma resultatet, är det kanske dags för regeringen att fundera över om personerna i styrelsen och Vattenfalls företagsledning har rätt inställning för jobbet.




Inga kommentarer: