Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, augusti 06, 2014

100 procent förnybart

Centerpartiet vill ha ett helt förnybart energisystem, det är ingen hemlighet. Ett energisystem utan både fossila bränslen och kärnkraft. Under de senaste två mandatperioderna har Centerpartiet i regeringen bidragit till en kraftig ökning av det förnybara i svensk energiproduktion - framför allt i form av en tiodubbling av vindkraften.

Som ett delmål sätter Centerpartiet och Annie Lööf upp målet 70 procent till 2030. Detta kritiseras av Miljöpartiet, eftersom Danmark (och kanske Miljöpartiet) vill ha 100 procent förnybart till 2050. Nu är ju 70 procent förnybart till 2030 inget som strider mot 100 procent förnybart till 2050. Och det är uppenbart att Miljöpartiet i varje fall hittills inte bedömt 100 procent förnybart till 2030 som ett realistiskt mål.

I dagens DN-debattartikel är Annie Lööf, Anna-Karin Hatt, Lena Ek och Eskil Erlandsson tydliga med att Centerpartiet vill: "ställa om till ett helt förnybart energisystem, inom en generation". Ändå går Miljöpartiet ut med pressmeddelanden om att "Annie Lööf säger nej till 100 procent förnybar energi". Man kan fråga sig varför Miljöpartiet väljer att så uppenbart ljuga om något som är så lätt att kontrollera?

Inga kommentarer: