Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

måndag, april 11, 2011

Reinfeldt kandiderar inte i Västra Götaland

Håkan Juholt har utmanat Fredrik Reinfeldt på debatt om sjukvården inför omvalet i Västra Götalandsregionen. Statsministern har tackat nej. Det är klokt. Det är faktiskt varken han eller Håkan Juholt som väljarna ska rösta på. Väljarna ska rösta på Centerpartiets Kristina Jonäng, Gert Inge Andersson (S) eller någon annan av politikerna som är aktiva i Västra Götalandsregionen.

I det valet kan Socialdemokraterna i Västra Götaland stå till svars för sin politik. Men det är väl antagligen det de inte vill, det är därför de kallat på avledning från partihögkvarteret i Stockholm.

Det handlar inte om att valet i Västra Götaland inte skulle vara viktigt, för det är ett viktigt val. Det handlar om att det inte är ett val där duellen ska stå mellan Reinfeldt och Juholt, utan mellan de kandidater som möter väljarna i valet och som ska stå för det som sägs också efter valet. Valet handlar trots allt inte om rikspolitik, utan om hur vården, kulturen och tillväxtfrågorna ska utvecklas i Västra Götaland.

Den som vill veta vad valet verkligen handlar om kan lyssna och läsa här:

Andra som bloggar: Tokmoderaten, Martin Moberg, Johan Westerholm, Den hälsosamme ekonomisten
Läs också Expressen,

Inga kommentarer: