Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, april 08, 2011

UL:s peridokort på Hebytåg

Nu är det äntligen klart. UL har meddelat att det från och med den 15 augusti blir möjligt att åka på UL:s periodkort också på tåget sträckan Heby-Uppsala. Därmed har vi från alliansledningen i landstinget återigen levererat. Det hade jag den stora glädjen att informera kommunstyrelsens ordförande i  Heby, Marie Wilén (C), om igår.

I praktiken har det stor betydelse för många pendlare. Den som kan åka tåg i ena riktningen och buss i den andra sparar en halvtimmes restid om dagen jämfört med buss i båda riktnngarna.

Det är naturligtvis roligt att som centerpartist kunna leverera detta, men det sägas att det inte bara funnits en uppslutning utan också en förväntan på resultat från övriga delar av alliansen.

På sikt är det dock meningen att det ska bli betydligt bättre kommunikationer mellan Heby och Uppsala. Planerna är nu att få tillsånd regelbunden pendlingstrafik med Upptåget från mitten av december 2012. Det handlar då om ett tåg i i timmen vardera riktning. Det är dock ett komplicerat pussel som ska läggas och en viktig uppgift nu är att klarlägga vilka förutsättningar som behöver vara på plats och när för att det ska vara möjligt.

Efter besöket i Heby tog jag bussen hem till Enköping. Det går betydligt bättre med bussar mellan Heby och Enköping än vad många tror. Det går faktiskt sex bussar i vardera riktning.

Läs mer: Sala-Allehanda

Inga kommentarer: