Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, januari 10, 2018

Sjukvårdministern oroad för Akademiskas vårdmodell

Så här skulle rubriken också kunna se ut.
Sjukvårdminister Annika Strandhäll är snabb att uttala sig så fort det är något problem inom sjukvården i Stockholms län. I dagens Dagens Nyheter uttalar hon sig kritiskt kring den nya modell, värebaserad vård, som används bland annat inom vården på Akademiska sjukhuset. Artikeln handlar dock om Karolinska, och nämner inte ens att modellen också introduceras i det socilademokratiskt styrda Region Uppsala.

Sjukhusvården i vårt län har mycket stora problem med ekonomi, personal och tillgänglighet. Det saknas en sammahållen styrning och det stora delar av vårdplatserna är stängda. Det är i Uppsala län som vi varit tvungna att skicka födlar utomland och där tillgängligheten till barn- och ungdomspsykiatrin uppvisat katastrofala siffror.

Om en sjukvårsminister ska ägna sig åt att kritisera enskilda regioner och landsting finns det all anledning att kritisera och kommentera Region Uppsala. Det gör hon inte. Kan det kanske bero på att det är socialdemokrater som är ansvariga för de stora misslyckandena i vården i Uppsala län?

Inga kommentarer: