Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

torsdag, november 10, 2011

Fem viktiga kilometer

Grillby, en rätt så stor tätort i Enköpings kommun och på "rätt sida" mot Stockholm. E18:s motorväg någon kilometer bort och Mälarbanan går rätt genom samhället. Centralt kan man tycka, men då använder man sig inte av kollektivtrafik. I kväll var jag på ett möte om kollektivtrafik i Grillby anordnat av Centerpartiet. Jag som alltid brukar försöka resa kollektivt fick ge upp - jag ville trots allt inte sova över!

Grillby ligger utanför de stora buss linjerna. Det betyder att det också är svårt att ta sig kollektivt från Grillby till Stockholm. Om man vill åka från Grillby till Stockholm central mellan 06.00 och 09.00 finns det bara tre avgångstider och sedan får man välja om man vill gå på SJ-tåg i Enköping eller SL-tåg i Bålsta.

Bara fem kilometer från Grillby ligger det betydligt mindre samhället Skolsta. Det är däremot mycket bra förbindelser. Under samma tidsperid finns det 12 olika förbindelser till Stockholm - sex via Bålsta och sex via Enköping. Förbindelserna med Uppsala och Enköping är också betydligt bättre från Skolsta, än från Grillby.

Det är kanske inte så konstigt att det tydligaste önskemålet från de som var på mötet var bättre förbindelser med Skolsta.

1 kommentar:

Edvin Zetterberg sa...

Grattis. Du har slagit huvudet på spiken. Jag tror personligen att det till & med hade räckt att någon av bussarna hade gjort ett snabb-stopp på den väl använda pendlarparkeringen som ligger precis invid motorvägen. Tidsförlusterna skulle vara minimala för passerande bussar, men skulle göra under för Grillby.

Edvin Zetterberg / grillby.se