Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

måndag, april 23, 2012

Inte bara trängselskatt

Viktigt besked från Centerpartiet om Ostkustbanan och Mälarbanan.
På Dagens Nyheters debattsida idag lanserar Centerpartiets partiledare Annie Lööf och partiets trafikpolitiska talesperson Anders Åkesson en storsatsning på miljö, infrastruktur och kollektivtrafik. Det som fått mest uppmärksamhet är öppningen för att ytterligare orter - bland annat Uppsala - ska ha möjlighet att införa trängselskatter. Det är bra, men det är viktigt att betona att det ska vara lokala beslut. Jag tror inte att Uppsala idag är en stad som behöver trängselskatt, och ska det införas krävs en hel del i form av utbyggda infartsparkeringar och liknande. Men det är bra att kommunerna får detta som en del i sin arsenal.

 Den viktigaste delen i debattartikeln för Uppsala och Uppsala län är en annan. Det är förslaget att använda satsa både på underhåll och på en utbyggd infrastruktur. Jag noterar med glädje att både Ostkustbanan och Mälarbanan är nämnda som viktiga sträckor att investera i för persontrafiken.


När det gäller infrastruktursatsningar så gäller det också att få fram pengar. Här lade Annie Lööf fram ett tydligt förslag i lördagsintervjun i Sveries Radio. Det finns ett antal i dag statliga eller delstatliga företag som regeringen vill sälja. Pengarna från de försäljningrna vill Centerpartiet använda för att finansiera satsningar i infrastruktur. Det är ett konkret förslag på hur vi staten ekonomiskt ska klara en storsatsning på infrastruktur, utan att lassa över ansvaret på kommande generationer eller på kommuner, regioner och landsting. Det är precis den typ av förslag som behövs för uthållig tillväxt i Sverige.

Inga kommentarer: