Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, september 01, 2010

Sveavägens smutsiga val

Den som är desperat tappar ofta omdömet. Detta verkar har drabbat den Socialdemokratiska valledningen på Sveavägen. Inte bara har man genom LO genomfört den mest negativa utomhuskampanjen jag kan påminna mig, nu ger man sig direkt på Reinfeldt.

Detta är ett utslag av en direkt negativ kampanj. Med sällsynt dåligt omdöme tänker Socialdemokraterna enligt Expressen gå ut i en stor annonskampanj som fokuserar på Reinfeldts privatekonomi. Ett tilltag som Socialdemokraternas valgeneral Bo Krogvig försvarar i Resume.

Förhoppningsvis kommer det att visa sig vara ett bakslag. Negativa kampanjer tenderar att dra ned förtroendet både för den som angrips och angriparen. Det är därför de i amerikanska val brukar utföras av organisationer som har ett visst avstånd från kandidaten och det är med all sannolikhet därför som Socialdemokraterna lätt LO göra den negativa kampanjen mot alliansens partiledare.

Att Socialdemokraterna nu själva direkt ägnar sig åt en så pass negativ kampanj är ett desperat långskott från ett parti som famlar efter fotfäste i valrörelsen.

Andra om detta: Albin Ring Broman, Ledarbloggen, SVT,

Inga kommentarer: