Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

söndag, mars 06, 2011

Väntat besked från Bylan

Det var inte direkt oväntat - men nu har det officiella beskedet kommit. Ibrahim Baylan lämnar som socialdemokraternas partisekreterare. Detta efter att han bara har haft uppdraget sedan 2009. Efter den ena valförlusten efter den andra är det inte underligt att Baylan avgår, eller känner sig pressad att avgå.

En gång i tiden var partisekreteraren en mäktig person inom Socialdemokraterna med en egen maktbas. Även idag är partisekreteraren kongressvald och har därmed samma starka mandat bakom sig som partiordföranden. Bylan motiverar också beslutet att avgå delvis med att en ny partisekreterare bör vara kongressvald: "Jag är också en stor tillskyndare av en kongressvald partisekreterare. Arbetet som partisekreterare kräver ett rejält stöd ute i partidistrikten. Det stödet kan bara en partikongress ge."

Nu ska Socialdemokraterna har fram både en ny partiledare och en ny partisekreterare. Spänningen om i vilken riktning partiet går ökar. Men Baylans besked betyder nog att det snart kommer ett besked i partiledarfrågan.

Inga kommentarer: