Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, mars 22, 2011

Ska landstinget äga ett slott?


Wiks slott - Sveriges bäst bevarade medeltidsborg.


Ska landstinget äga ett slott? Det kan man naturligtvis fråga sig. Uppsala läns landsting äger i varje fall ett slott - eller i varje fall en gammal riddarborg - Wiks slott vackert belägen vid Mälaren.

Förklaringen till att Wiks slott är i landstingets ägo handlar om en av landstingets kärnuppgifter - folkbildning. Från början användes Wiks slott till den folkhögskola som fortfarande finns på området. Själva slottet är dock sedan en tid omvandlat till konferenslokaler, i första hand för landstingets egen verksamhet.

Idag besökte jag Wiks slott och fick en snabb genomgång av verksamheten. Verksamheten går runt ekonomiskt, och gav i fjol till och med ett visst överskott. Det är lätt att förstå att det är ett populärt ställe för konferenser, bekvämt avstånd från Uppsala i en fantastisk omgivning och en trevlig miljö. Det var också kul att höra att man arbetar aktivt med både ekologiska matvaror och att var en del i den omgivande byggden. Förra månaden var mer än hälften av de livsmedel som köptes in ekologiska!

Genom anläggningen är offentligt ägd är den också tillgänglig för allmänheten på ett helt annat sätt än om det vore en privatägd anläggning - detta till glädje inte minst till de boenden i denna del av Uppsala som varma sommardagar utnyttjar badplatsen på Wik.

Inga kommentarer: