Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

lördag, april 10, 2010

Tunt med folk och tunt innehåll

När jag var nere på stan idag snubblade jag över Socialdemokraternas som hölls torgmöte i samband med sin distriktskongress. Det var en tunn skara som slutit upp och lika tunt var innehållet - i varje fall i det som partisekreteraren Ibrahim Baylan sa i sitt anförande.

Han jämförde vården i Sverige med den i det land han är född i och kom fram till att Sverige är ett bra land att leva i och att detta skulle vara det som valrörelsen ska handla om. Socialdemokraterna måste alltså gå utomlands för att hitta den politik de är emot.

Alla partier sluter idag upp bakom en gemensamt finansierad sjukvård, där det är behoven och inte plånboken som styr. Skillnaden går mellan oss som tror att det är bra att det finns flera som utför vården, så att det kan ske en utveckling och patienterna får en viss valfrihet, och de som inte tror på detta utan vill att du som patient ska vara hänvisad till en vårdgivare.


Jag förstår om inte Socialdemokraterna törs ta den debatten, utan istället talar om hur de ser ut i andra länder. Men vilket intresse har det egentligen för den som ska välja parti i höstens val i Sverige?

Inga kommentarer: