Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, april 06, 2010

Akut vård dygnet runt!

Idag har vi tre toppnamn på landstingslistorna för Centerpartiet i Uppsala län en gemensam debattartikel i Enköpings-Posten. Ett tydligt besked om att Centerpartiet går till val på att det ska vara möjligt att söka vård akut i södra delen av länet.

Centerpartiet anser att det ska vara möjligt att uppsöka vården akut dygnet runt också i den södra delen av Uppsala län. Det är inte bara uppfattningen hos Centerpartiet i Enköping, utan det är den politik som Centerpartiet i hela Uppsala län går till val på.


Vi menar också att det behövs en ordentlig utvärdering av nattstängningen av akutmottagningen.

Det betyder att vi kräver en noggrann utvärdering av de försämringar som skett av öppettiderna vid akutmottagningen vid Enköpings lasarett. Som vi ser det är det nödvändigt att den utvärderingen inta bara handlar om ekonomi och patientsäkerhet, utan också beskriver och värderar effekterna av till exempel ökad belastning på Akademiska sjukhusets akutmottagning, om antalet patienter som söker sig till akutmottagningen i Västerås ökat och hur den upplevda tryggheten och förtroendet för landstinget har påverkats av förändringen.

Inga kommentarer: