Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, april 14, 2010

Centerpartiet tydligt om akut vård

Vår debattartikel om vården i Södra länsdelen (se Akut vård dygnet runt ) har fått en del svar. Jag och landstingsrådet Rolf Edlund  har svarat på insändaren från miljöpartisten Annika Forsell och gjort klart vad som är Centerpartiets linje.

Beskedet från Centerpartiet är tydligt. Det ska det ska vara möjligt att uppsöka vården akut dygnet runt i södra delen av Uppsala län . Det är Centerpartiets politik, fastslagen på vår distriktsstämma som hela Centerpartiets linje.

Vi förstår inte att Annika Forsell (MP) kan uppfatta den linjen som otydlig, som hon hävdar i insändaren den 9 april. Vi har gett tydligt besked, och vi hoppas att också andra partier är lika tydliga med vad de vill.
Sedan är det så att inget parti har egen majoritet. Centerpartiets möjlighet att få gehör för vår politik beror på vilket stöd vi får i höstens landstingsval. Får vi ett ökat stöd, ökar möjligheten för oss att få igenom att man ska kunna komma till vården akut dygnet runt också i denna del av länet.



Vad vi inte skriver är att miljöpartiets landstingsråd Johan Edstav satt med på presskonferensen där förslaget om att stänga akutmottagningen i Enköping på natten presenterades.  Det mest kritiska han sade då (enligt Enköpings-Posten 2009-02-18 ) var att förslagen kom tre år för sent. Övriga politiker som var med vid presskonferensen var landstingsstyrelsens ordförande Erik Weiman (M), Sigbritt Dahlberg (FP) och Bo Reinholdsson (KD).


Centerpartiet har tagit tydlig ställning för att vi vill att det ska vara möjligt att söka vård akut dygnet runt i södra länsdelen. Men vad vill egentligen Miljöpartiet?

2 kommentarer:

Magnus Ahlkvist sa...

Er "tydliga" ställning för en dygnetruntöppen akutmottagning i Enköping har yttrat sig genom att Centerpartiets landstingsråd Rolf Edlund utan invändningar i Landstingsstyrelsen har röstat för beslutet att stänga nattakuten i Enköping.

Johan Örjes sa...

Centerpartiet i hela länet har nu tagit klar ställning hur vi vill ha det i framtiden.

Vad är Vänsterpartiets ställningstagande inför höstens val?