Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, maj 28, 2010

Bäst i Europa!

Den svenska tillväxten var bäst i Europa rapporterar svenska medier (E24, SvD,  Expressen, ). Det svenska budgetunderskottet beräknas bli det lägsta i EU.

Med denna verklighet är det inte så underligt att det blir allt mer troligt att regeringen får förnyat förtroende, till exempel visar den senaste opinionsmätningen på en övervikt för alliansregeringen. Problemet för Socialdemokraterna är att de kört fast i en beskrivning av den ekonomiska politiken som dålig. Det allra värsta uttrycket för detta är när man talar om att vi nu har underskott i de offentliga finanserna. Självklart har vi underskott i en djup lågkonjunktur. Det är ju meningen!

Det som är tråkigt är att Thomas Östros med all säkerhet vet bättre, men sänker sig till en antiintellektuell argumentationsteknik. Det är nog också därför Anders Borg framstår som en så mycket bättre finansministerkandidat än Östros. Borg visar att han inte bara följer med, förstår och behärskar ekonomisk forskning, utan han har också förmågan att omvandla denna kunskap till politik.

Inga kommentarer: