Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, maj 12, 2010

Spänningen stiger inför valet

Idag kom ännu en opinionsmätning som visar att det är jämnt mellan regeringsalternativen. Enligt Novus opinionsmätning för TV4 skiljer det en procentenhet mellan blocken. Självklart finns det osäkerheter emd opinionsmätningar, men tillsammans med tidigare mätningar tyder den på att stödet för oppositionen har minskat kraftigt.

Det är kanske inte så underligt. Nu har vänsterpartierna börjat presentera sin politik, och i det ljuset framstår de resultat som Alliansregeringen uppnått som något väljarna vill behålla. Samtidigt är det troligt att väljarna söker sig till ett alternativ som visat sig kunna regera också i svåra tider.

Förändringarna för enskilda partier är för små för att vara statistiskt säkerställda och det är därför inte alltför fruktbart att lägga tid på att försöka förklara, till exempel Vänsterpartiets lilla plus och Miljöpartiets något större minus.

En sak är i varje fall säker: Det blir en spännande valrörelse!

Läs mer: SvDDN, Christer Jonsson, Per Ankersjö, Peter Andersson, Magnus Andersson,

2 000 personer har intervjuats under tiden den 27 april till den 10 maj. Frågan som ställdes var hur personen skulle rösta om det vore val i dag. För inget parti är förändringen jämfört med föregående mätning statistiskt säkerställd. Andelen osäkra väljare är 14,3 procent.

Inga kommentarer: