Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, maj 11, 2010

Uppåt för Enköpings skolor

Idag skriver Enköpings-Posten om Sveriges kommuner och landstings öppna jämförelser av resultaten i grundskolan. Det är en glädjande läsning för Enköping.

Resultaten i skolorna i Enköping ligger idag bättre än genomsnittet i landet - vi hamnar på plats 99 när det gäller meritvärde och plats 132 när det gäller andel elever som lämnar grundskolan med betyg i alla ämnen.

Självklart är detta inte tillräckligt, men det är onekligen ett betydande steg framåt jämfört med situation som var när vi gick in i valrörelsen 2006 - då var Enköpings resultat bland de sämre i landet.

Det ligger ett mödosamt och systematiskt arbete bakom de förbättra resultaten, framför allt på skolorna, men också från oss i nämnden för förskola och grundskola. Under denna mandatperiod har vi fokuserat på skolans resultat och trygghet.

Det händer också mycket ute på skolorna. Ett exempel är arbetet med entreprenörskap på Bergvretenskolan. Det är ett arbeta där det finns en tydlig koppling till mål och kursplaner, något som gör att fler förhoppningsvis kommer att få bättre betyg i till exempel samhällskunskap.

Sedan är inga segrar för evigt. Det är nya elever som går ut om en månad och de är många av dem som har det tufft att klarar godkänt nivån. Med insatser på skolorna och kommunövergripande genom lovskolorna hoppas jag att vi ska fortsätta ta steg uppåt.

Länk till kommunens hemsida: Bra jobbat i Enköpings skolor
Läs också Raymond Svenssons inlägg om utvecklingen i min gamla hemkommun Haninge.

1 kommentar:

Raymond Svensson sa...

Eleverna och Enköping att gratulera. Haningemodellen har också gett resultat. Nu ligger våra grundskolor över riksgenomsnittet. För några år sedan var det en tanke som ledde till stor förändring; synvändan kallad. Det handlar egentligen om tydlig styrning och ledning.Från politiken som från förvaltnings- som skolledningarna.Och det ger resultat.