Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, maj 11, 2010

Tråkigt tonfall, Wennberg

Det socialdemokratiska landstingsrådet Börje Wennberg slänger ur sig lögnanklagelser i Enköping-Posten och på sin blogg . Det tycker jag är tråkigt. Dels för att han har fel i sak - Centerpartiet har en politik, fastslagen i vårt landstingsprogram. Det handlar bland annat om akut vård dygnet runt också i den södra länsdelen. Det står också att hur den vården ska utformas ska avgöras efter en noggrann utvärdering av de förändringar som skett. En utvärdering som är på gång, enligt en gemensam debattartikel från samtliga alliansens landstingsråd.

Ännu allvarligare än att han har fel  är det tonfall som Börje Wennberg väljer att använda i den politiska debatten. Man ska vara varsam med orden. Det är ingen bra grund för ett samarbete att börja beskylla motståndarna för lögner. Jag är van från mitt uppdrag i nämnden för förskola och grundskola att vi kan hålla en god ton och samarbeta om stora delar av politiken, även om det finns ideologiska frågor där skillnaderna är tydliga.

Vad som är bra är att Socialdemokraterna nu är tydliga med att de står bakom stängningen av nattakuten i Enköping. Det beskedet stämmer med den bedömning och analys jag har gjort när det gällde möjligheterna för vår företrädare från Centern i södra landstingsvalkretesen att få ett annat beslut i landstingsstyrelsen när det begav sig.

2 kommentarer:

Magnus Ahlkvist sa...

Vari ligger skillnaden mellan Börjes ställningstagande och Centerpartiets? Ni har i Landstingsstyrelsen valt att aktivt stödja stängningen av nattakuten men påstår er nu ha ändrat er. Ni ska utreda frågan.

Socialdemokraterna var för utredningens förslag (men röstade faktiskt inte för stängningen, eftersom beslutet klumpades ihop med tramset att lasarettet ska drivas som intraprenad) men säger sig vara självklart villiga att ompröva om utvärderingar visar att det är nödvändigt.

Om det inte är så att ni bedriver en djupt oärlig politik kan man bara dra slutsatsen att ni också var för stängningen, men att ni nu vill utvärdera resultatet och ompröva ställningstagandet.

Johan Örjes sa...

Som du förstår finns det skäl till att jag nu står först på vår landstingslista. Mitt fokus nu är inte att älta vad som skulle ha gjorts tidigare utan att åstadkomma resultat framåt.

Ett viktigt steg är det beslut Centerpartiets distriktsstämma har tagit. Det är den politik som gäller för Centerpartiet i hela länet.

Vad har Vänsterpartiet för gemensamt hållning när det gäller den akuta vården?