Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

torsdag, maj 20, 2010

Franskablogg på Fjärdhundraskolan

Idag besökte vi i Nämnden för förskola och grundskola Fjärdhundraskolan. Det är alltid kul att komma ut på skolorna och idag hade vi också möjlighet att besöka Vitbjörken en enskild förskola som också ligger i Fjärdhundra. Några av ledamöterna besökte också Fjärdhundra förskola, medan vi andra fördjupade oss i skolan.

Det som är roligt är att se allt positivt som händer i skolan. Ett exempel från Fjärdhundraskolan är språkläraren Marie Uppman. I fjol fick hon stipendium från en av våra stiftelser och kunde gå en kurs i Frankrike. Där blev hon inspirerad att använda bloggar i sin undervisning.

Nu har hon två bloggar i gång för sina elever, en i engelska och en i franska där det också finns intressanta länkar.

Fjärdhundraskolan är en bra skola, men som lider av den bristande inflyttningen till orten. Det betyder problem att på ett bra sätt organisera framför allt verksamheten i de senare årskurserna. Lösningen på skolans problem ligger på sikt i att få en ökad inflyttning också till Fjärdhundra. På kort sikt gäller det att lära av andra, och rektorn kommer att åka upp till Hälsingland för att studera hur andra löst liknande problem.

Inga kommentarer: