Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

tisdag, augusti 24, 2010

Full pott för supermiljöbilspremien

C-power16

Centerpartiet lyckades verkligen i budgetförhandlingarna. Beskedet från miljöminister Anderas Carlgren om att det kommer en supermiljöbilspremie för den som köper de absolut bästa miljöbilarna under nästa mandatperiod är ett tydligt besked om att det lyft för miljön (speciellt när det gäller insatser för att minska trafikens bidrag till växthuseffekten) kommer att fortsätta.

Det enda som står i vägen är om vänsterpartierna på något sätt lyckas vinna valet. Miljöbilspremien var ett lyckat drag för att snabbt få upp antalet miljöbilar i Sverige. Den har nu ersatts av skattebefrielse för miljöbilar under de fem första åren.

Det alliansen nu enats om är nästa steg - att stimulera bilar som helst inte överhuvudtaget bidrar till växthuseffekten. Det kommer att bidra till att ny teknik snabbt får genomslag i Sverige.

Vad är då den röda oppositionens alternativ - ja ingenting i klass med supermiljöbilspremien i varje fall. Det enda  verkar vara ännu en skattehöjning. Kritiken från förre miljöministern (om någon minns henne) Lena Sommestad av miljöbilspremien är hård - hon verkar fortfarande tycka att till och med den förra miljöbilspremien var fel, tydligen av någon form av fördelningspolitiska skäl.

Vi andra konstaterar att fler nya miljöbilar för dem som har råd, gör att vi andra efter några år har fler begagnade miljöbilar att välja på. Det är så man når resultat i miljöpolitiken och det är bara att jämföra antalet miljöbilar när Lena Sommestad var miljöminister med antalet som uppnåtts under Andreas Carlgrens första ministerperiod för att se vilket som är det gröna alternativet.

Läs mer:
Ekot, Centerpartiet, DN, Annika Qarlsson,

Inga kommentarer: