Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, augusti 27, 2010

Tydlig skillnad i vårdpolitiken

I dag duellerade jag med Vänsterpartiets Sören Bergqvist om entreprenörskap i vården i Sveriges Radio Uppland. Två tydliga alternativ - ett centerpartiet som vill se fler entreprenörer i vården och tror på att ge människor valmöjligheter. Ett vänsteralternativ som vill motsatsen.

Jag påpekade att vi i Centerpartiet vill ha fler entreprenörer i vården och att det är bra för patienterna och det är bra för utvecklingen av vården. Dessutom är vi inte rädda för att tillåta också sjuksköterskor och läkare som driver egna företag att göra en vinst på sitt företagande.

En annan fördel med attt släppa in fler entreprenörer i vården ger också en stimulerande konkurrens, samtidigt som det öppnar för nytänknade och metodutveckling som inte alltid får chansen i de stora offentliga strukturerna.

Det som är intressant är att Vänsterpartiet inte verkar ha något emot att byggföretag, läkemdelsbolag och bilföretag som säljer ambulanser gör vinster på vården, men så fort sjuksköterskor och läkare vill utveckla verksamheten i företagsform sår är det fel.


Lyssna på duellen: Duell: Entrepenörer i vården

Inga kommentarer: