Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

måndag, augusti 30, 2010

Äntligen trygghet dygnet runt!

Ikväll stängde inte akutmottagningen på Enköpings lasarett för natten. Den kamp som vi från Centerpartiet i Enköping fört för att först stoppa förslaget om nattstängning och sedan återöppna akuten har äntligen krönts med framgång. Äntligen kan vi åter känna trygghet dygnet runt i Enöping!

I grunden är det en sorglig historia som visar på behovet att som ansvariga politiker kvalitetssäkra de förslag man får från tjänstemän och andra. Vi var många som var mycket frågande kring de tänkta besparingarna och också efterfrågade en ordentlig analys av konsekvenserna till exempel för akutmottagningen i Uppsala.

Det finns egentligen endast en positiv sak med hela denna historia och det är att jag nu engagerat mig i landstingspolitiken i Uppsala län. Det hade knappast skett om inte beslutet om en nattstängning hade tagits.

För att uppmuntra alla dem som nu åter arbetar natt så att vi kan känna tryggheten av en dygnet-runt-öppen akutmottagning överlämnade vi från Centerpartiet i kväll lite extra stimulans till personalen. Roger och Inga Andersson och jag kom med lite choklad. Även Måns Vilhelmsson (M) dök upp - i sann alliansanda hjälpte han till att föreviga oss.

Inga kommentarer: