Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

måndag, augusti 30, 2010

Sommestad: Miljöskatterna slår hårdast mot dem som har det sämst

Hon var väldigt tydlig. Förra socialdemokratiska miljöministern Lena Sommestad duellerade med Solveig Zander i Radio Uppland: "Miljöskatterna slår hårdast mot dem som har det sämst" sa hon.

Det är väl därför som vänsterkartellen vill höja bensinskatten ytterligare, och detta utan att några skattesänkningar till exempel på dem med låga löner.

Centerpartiet och alliansen har också höjt klimatskatter. Centerpartiet var också tydlig med att det behövde göras redan före förra valet. Men till skillnad mot vänstern så genomför vi skatteväxlingar, det vill säga vi har sänkt till exempel inkomstskatten för löntagare och pensionärer som kompenserat för de höjda miljöskatterna.

Lyssna på duellen: Framtidens miljö- och energipolitik

1 kommentar:

Magnus Ahlkvist sa...

Jag lyssnade på debatten. Förutom att inte Solveig ens förstod resonemanget om kopplingen till miljöpolitik och ekonomiskt rättvis politik ("Vi skulle diskutera miljö, inte ekonomi" sa hon) tycker jag att Lena har väldigt bra poänger. När man drar åt tumskruvarna åt de som har sämst ställt - långtidssjuka och arbetslösa - så blir miljöskatterna hemskt orättvisa. Tydligast blir det när regeringen samtidigt inför en miljöbilsrabatt på 40.000:- till de som har råd att köpa de dyraste bilarna. Det är prioriteringar det.