Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

torsdag, september 06, 2012

Frågorna ger svar

Idag på eftermiddagen deltog jag tillsammans med några av mina landstingsrådskollegor i en utfrågning i Bålsta anordnad av SPF. Det var ett stort gäng pensionärer med många frågor. Mest vård, naturligtvis, men också en del kollektivtrafik.  Det som var mest intressant var vad frågorna handlade om och vad de inte handlade om. Det ger besked om vad väljarna tycker är viktigt.

Vi fick flera frågor om väntetider till specialistvården. Människor som fått vänta månad efter månad på besök eller operation. Som erbjudits att ställa sig i en kö till ett annat sjukhus, men då skulle mista sin köplats på Akademiska. Vi från alliansen i landstinget har identifierat köerna inom specialistvården som den stora utmaningen under resten av mandatperioden. Våra väljare verkar göra samma prioritering.

Den fråga som dominerade när jag besökte Bålsta i valrörelsen är dock ingen het fråga. Då talades det mycket om problemen inom primärvården och att det bara fanns en vårdcentral. Nu finns det tre, tack vare den fria etableringsrätten. Även om landstinget haft en del (för att uttrycka det försiktigt) problem med den affärsmässiga delen när det gäller den entreprenör som tog över landstingets tidigare vårdcentral i Bålsta, verkar vården ändå ha fungerat. Nu, med en ny ägare, är förhoppningarna ännu större att det ska finnas tre väl fungerande vårdcentraler i länets tredje största tätort.Inga kommentarer: