Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

onsdag, juni 09, 2010

Socialdemokraterna har problem

Dagens opinionsmätning (klicka för pdf) från Novus opinion bekräftar bilden att Socialdemokraterna är ett parti med stora problem, medan Moderaterna seglar i stark medvind. Det som är intressant är att detta är den andra opinionsmätning som visar att Socialdemokraterna är mindre än Moderaterna.

Det är uppenbart att det är något som Socialdemokraterna gör som är fel. Jag tror inte att det i första hand handlar om taktik eller strategi. Det är inte samarbetet med Vänsterpartiet och Miljöpartiet som skrämmer bort väljarna från Socialdemokraterna - det är den politik partierna tillsammans presenterar. När alternativen ställs mot varandra inser allt fler väljare att regeringens politik på många olika områden är rätt bra - och betydligt bättre än alternativet.

För Centerpartiet ligger resultatet på hyggliga 5,2 procent - men det är fortfarande långt kvar till vad som är ett acceptabelt valresultat.


Novus Opinion har för den här mätningen intervjuat 2 000 personer per telefon under tiden
25 maj – 7 juni 2010. Andelen osäkra väljare är 11,1 procent. Undersökningen genomförs med hjälp av telefonintervjuer med ett riksrepresentativt urval svenskar medborgare 18 år och äldre utan övre åldersgräns.


Läs också: SvD (TT), Aftonbladet (TT), Expressen (TT), Mattias Johansson,

Inga kommentarer: