Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

söndag, januari 30, 2011

EU, jakten och UNT:s ledarsida

andreasuppsala
Andreas Carlgren (C)
På ledarsidan i UNT skriver man om vargjakten och att EU-kommissionen och undrar om Centerpartiet hyser EU-förakt för att Andreas Carlgren anser att jaktfrågor bör avgöras i medlemsländerna och inte i Bryssel.

För Centerpartiet har det hela tiden varit en klar linje att det är de gränsöverskridande miljöfrågorna som hör hemma på EU-nivå. Däremot är jaktfrågor något som bästa avgörs på nationell och regional nivå. Detta var ett tydligt budskap redan i Europaparlamentsvalet 2009 där jag var en av Centerpartiets kandidater. Det ligger inget förakt för EU i det.

Det handlar inte heller bara om rovdjursjakten, utan det finns också andra frågor som rör bland annat jakt som bör vara nationella frågor och inte föremål för detaljerad EU-reglering.

Är det någon som bidrar till förakt för EU, inte minst i de områden i Sverige där misstänksamheten redan är stor, så är det EU-kommissionen som klampar in i som en elefant i en porslinsbutik. Vargfrågan är infekterad från båda håll och regeringen har hittat en bra och balanserad rovdjurspolitik som långsiktigt ger en bra grund för en livskraftig vargstam som accepteras också i de områden där den lever.

Inga kommentarer: