Skriv bättre insändare

Vill du bli bättre på att skriva insändare?
Jag ger några goda råd på:

fredag, oktober 19, 2012

SL-pendeln i Uppsala!

Snart vanlig syn på Uppsala C
Idag kom SL:s pendeltåg till Uppsala för en pressvisning. Om mindre än två månader - den 9 december - kommer tågen att börja gå, varje halvtimme, 800 platser. Tåget blir då ett närmast självklart val för pendling från Uppsala till stora delar av norra Stockholms län.

På kollektivtrafiknämnden igår tog vi också beslut om prissättning. Det kommer att finnas flera olika biljetter att välja mellan som inte funnits tidigare, bland annat införs en möjlighet till 10-resorsbiljett anpassad för smartphone. Kostnad för en resa som gäller hela Uppsala län och hela Stockholms län - 78 kronor per resa. Ungdomar kan köpa en enkelresa som gäller i båda länen för under 50-lappen.

Den nya trafiken gör också att det blir möjligt att förstärka Upptågstrafiken norrut, med timmestrafik till Gävle och halvtimmestrafik till Tierp. Vi kan också öppna en helt ny Upptågetlinje till Morgongåva, Seby Sala. En linje som till och med kan få betydelse för Fjärdhundra i Enköpings kommun om vi lyckas ordna så att busstiderna passar.

Inga kommentarer: